S-au decis echipele calificate în sferturile Champions League

Pe 15 martie s-au decis ultimele două echipe care merg mai departe în sferturile Champions League. După părerea mea nu e nicio surpriză că Man. City nu a reușit să se califice în favoarea lui Monaco pentru că în tur cei din Principat au jucat foarte bine, au dat trei goluri, au ratat o lovitură de la 11 metri și au avut multe alte ocazii. E adevărat că au și primit cinci goluri de la City. Meciul tur a fost unu foarte frumos. Returul nu a mai fost așa.

În prima repriza City a practicat un joc de așteptare, o apărare în zonă care nu le-a ieșit deloc. Monaco avea 2-0 în minutul 29. La acest scor era calificată mai departe în sferturile Champions League.

Repriza a doua a arătat cu totul altfel. Monaco a încercat să se retragă și să plece pe contraatac. City a început să aibă mingea, să paseze mult. Ocaziile nu au încetat să apară, a venit și golul care o califica. Monaco a făcut 3-1 profitând din nou de o greșeală în defensiva englezilor.

City a apărut o echipă neputincioasă să mai facă ceva. Degeaba echipa are jucători de sute de milioane de euro pentru că se exprimă ca o echipă mică în multe meciuri din acest sezon. Îmi pare rău pentru Josep Guardiola că nu are succes la City. El a creat echipa cu cel mai frumos fotbal, adică pe Barcelona.

În cealaltă optime de finală Champions League, Atletico Madrid – Bayer Leverkusen, spaniolii au jucat ce știu ei mai bine. Au apărat rezultatul din meciul tur din Germania (4-2). Nemții au avut câteva ocazii de a înscrie, dar nu au reușit.

Atletico a jucat atât câta trebuit, jucătorii nu s-au forțat prea mult. Au fost și câteva situații de unde se putea să se dea gol. Dar nu a fost cazul.

Pe 14 martie s-au jucat alte două optime de finală Chiampions League unde s-aprodus o surpriză. Campioana neașteptată a Angliei din sezonul trecut, Leicester, a făcut un meci foarte bun împotriva celor de la Sevilla. Au dat două goluri si au avut și alte ocazii mari de a mări scorul. În tur spaniolii au învins cu 2-1 ratând și o lovitură de la 11 metri.

În retur jucătorii de la Sevilla au de necunoscut, nu au jucat aproape nimic având doar trei situații de a marca. Au ratat din nou o lovitură de la 11 metri.

În cealaltă optime de finală Champions League, Juventus – Porto, italienii n-au avut nicio emoție. Au dominant si meciul retur înscriind și un gol, după ce au bătut și în tur cu 2-0. Valoarea superioară a campioanei Italiei s-a văzut destul de clar. Jucătorii au forțat atât cât a trebuit pentru a fi siguri de calificare în sferturile Champions League.

Așadar echipele calificate mai departe în competiția regină al fotbalului sunt: Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus Torino, Leicester, Monaco, Bayem Munchen și Dortmund. Tragerea are loc vineri pe la 13.30.

Lasă un răspuns