Scrisoare către Moș Crăciun

Oare ce mai faci? dragă Moșule cu plete dalbe, cu mantie roșie, tu acel bătrân prea iubit care apari acolo în copilăria mea. Printre amintiri te zăresc  cum veneai de nicăieri cu  sacul plin pe care de abia îl mai duceai și cât de mult mă bucuram atunci când te  vedeam venind. Tu erai bucuria mea de Crăciun și de aceea îți cântam din toată inima  colindele pe care îți plăceau să le asculți. Cum mie îmi plăcea să stau în brațele tale, să-ți mângâi barba pufoasă ca zăpada așa cum era pe atunci, iar darul de la tine era cel mai frumos. Au fost Momente magice dar prea puține, în loc să te  rog să rămâi pentru o eternitate, te-am lăsat să pleci luând cu tine și bucuria mea  de copil.

Să știi dragă Moș Crăciune că toate s-au schimbat, gerul, zăpada pe care le știi au dispărut, parcă le-ai luat și pe ele cu tine. Și nici luminițele din brad nu mai strălucesc așa cum străluceau odată. Poate că te vei întreba dacă mai răsună colindele, da, se mai aud dar nu la fel cum răsunau când veneai tu. Iar  despre Nașterea Domnului se vorbește din ce în ce mai puțin, la fel cum nu se mai crede că tu exiști.

Dar eu cred în tine Moș Crăciune pentru că te-am văzut și știu că tu exiști undeva departe. De aceea îți scriu această scrisoare ca să-ți spun că mi-e  dor de tine ca de propria mea copilărie, așa cum mi-e dor de toți cei dragi care au plecat printre stele.

Mi-e dor de bucuria pe care o aveam în zi de sărbătoare, de zăpada cât gardul,  să mai simt gerul ăla care îmi ardea obrajii, să mai colind așa cum o făceam odată. Ce vremuri frumoase Moșule, parcă sunt rupte dintr-un basm despre Crăciunul de altădată și pe care îl recitesc stând lângă brad așteptându-te să mai vii.

Pe tine te aștept dragul meu Moș Crăciun să-mi aduci vestea cea mare, să-mi povestești cum s-a născut Iisus într-o iesle și cum boii Îl încălzească. Să-mi aduci albul zăpezii și un strop de fericire, iar eu în  brațele tale să mă așez și să-ți cânt colinde. Apoi să te rog să-ți scuturi barba peste pământ și fulgii de nea să înceapă să se așterne, să faci o magie și pacea să domnească peste tot.

Dacă ai veni Moșule te-aș ruga să-mi împrumuți pentru o clipă ochelari tăi prin care poți vedea întregul Univers, ca să mă uit acolo printre stele la toți  cei dragi și să-i îmbrățișez cu privirea. O, dacă ar fi posibil să vii aș merge cu tine să-i colindăm pe cei care sunt singuri în seara de Crăciun și bucurie în suflet să le aducem. Să mergem la cei bolnavi și durerea să le-o  alinăm. Apoi din casă în casă să umblăm ca să ducem vestea că Iisus Hristos s-a născut și tuturor să le urăm sănătate și bucurii.

Te salut dragă Moș Crăciun și dacă vei citi această scrisoare să transmiți din partea mea întregii lumi un Crăciun fericit!

One Reply to “Scrisoare către Moș Crăciun”

  1. Emotie pura, atat pot spune. Craciun binecuvantat draga mea🤗🤗🤗

Lasă un răspuns