Scrisoarea mea de mulțumire către mama

Acum câteva zile am descoperit pe o rețea de socializare pagina Mulțumesc Părinților #multumescparintilor care îndeamnă cititorii să scrie o scrisoare de mulțumire părinților și s-o expună, pe pagina menționată mai sus, pentru a putea participa la tragerea la sorți unde se poate câştiga mai multe premii a câte 500 de lei.

Se pot realiza și clipuri video cu mesaje către părinți de maximum 30 de secunde, conţinând text, poze sau ambele, care pot fi postate pe pagina personală de Facebook cu tag către #multumescparintilor.

Mi s-a părut o ocazie frumoasă să le arăt părinţilor cât de recunoscătoare le sunt pentru ce au făcut pentru mine. Cred că orice părinte ar fi fericit să afle că copilul lui n-a uitat ce a făcut pentru el și este conștient de greutățile întâmpinate de mama și tata pentru a avea o educație bună și o viață fericită.

Sfătuiesc pe toată lumea să participe la aceasta campanie frumoasă. Părinții noştri merită să știe că-i iubim mult și suntem recunoscători și mândri pentru ce au făcut pentru noi.

Viața unei persoane începe, atunci când doi oameni decid să dea naștere unui copil. Nimeni nu știe ce soartă va avea acel copil, daca va găsi ușor calea cea bună spre drumul fericiţi sau nu.

Părerea mea este că fiecare persoană are un destin unic când se naște, dar acest destin are numeroase căi și trebuie să alegi pe cea bună pentru a vedea luminiţa de la capătul drumului fericirii. Părinții sunt responsabili pentru a alege drumul cel bun, atunci când dă naștere unui copil indiferent de problemele care apar.

În cazul meu, destinul a vrut ca eu să am probleme de sănătate încă din primele luni de viață. Dacă părinții mei nu luau unele decizii, acum eram imobilizată la pat, fără nicio speranță de aavea o viață a mea.

Iată cum sună scrisoarea mea de mulțumire către mama care mi-a fost în acelaşi timp mamă, tata și cea mai bună prietenă.

„Dragă mamă,

De curând a fost ziua mamei, o zi specială pentru mine deoarece îmi aduce aminte de tot ce ai făcut pentru mine și sacrificiile îndurate ca eu să fiu cea ce sunt astăzi.

Vreau să-ți mulțumesc, mămico, pentru că ai luptat pentru sănătatea mea, ai lucrat cu mine ore în șir gimnastică medicală în fiecare zi după ce erai în tură de noapte la serviciu. Nu te-ai gândit niciodată la binele tau, te gândeai doar la vorbele medicului care zicea că fără exerciţii de gimnastică medicală n-am nicio șansă să fiu bine. La spital făceai foamea ca să eu să fiu hrănită bine pentru a face față tratamentului. Datorită ție am făcut primii pași pe picioarele mele și am început să mănânc singură.

Îţi mulțumesc, mămico, pentru că ai făcut totul ca eu să merg la o școală normală. Ai fost jignită, umilită, ai auzit cuvinte urâte despre mine. Pentru tine nimic nu a contat mai mult decât bucuria mea de a merge la școală. Ai avut mereu încredere în capacitatea mea de a reuși în viață. Nu ai fost deloc surprinsă când ți-am zis ca scriu o carte pentru că știai că pot face acest lucru.

Când am publicat două cărți toată lumea s-a mirat de realizările mele. Am reușit pentru că tu ai câștigat lupta cu învățământul românesc și am avut șansă să am parte de o educație bună.

Îţi mulțumesc, mămico, pentru că m-ai ajutat să-mi îndeplinesc visul de a vedea pe viu echipa națională de fotbal a României și formaţiile mele de muzică preferate. Știu că nu ți-a fost ușor, dar ai preferat încă o dată să te sacrifici ca eu să mă bucur.

Îţi mulțumesc, mămico, că m-ai dus la Institutul Peto chiar dacă eu nu am vrut. Mereu ai vrut să încerci tot ce se poate ca starea sănătăţii mele să fie mai bună. Cei de la Institut mi-au schimbat viața datorită încăpățânării tale de a face imposibilul de a ma trata cu cei mai buni terapeuți.

Ţi-ai sacrificat sănătatea, te-ai lăsat călcată în picioare pentru a strânge banii necesari pentru tratamentul meu care m-a ajutat să învăţ să merg singură, să-mi fac toate necesităţile zilnice.

Îţi mulțumesc, mămico, că mi-ai fost și încă îmi ești, cea mai bună prietenă. Ai avut încredere în mine să-mi vorbești deschis despre greutățile vieții, despre visurile și regretele tale. Mă asculți de fiecare dată când am o nelămurire, îmi dai sfatul cel mai bun. La rândul tău îmi ceri sfatul de câte ori iei o decizie. Întotdeauna m-ai considerat o persoană care poate lua decizii corecte.

Tu m-ai învățat să mă trezesc în fiecare zi cu zâmbetul pe buze cu speranța că va fi o zi mai bună ca cea care a trecut. Am râs, am plâns împreună ca două surori care n-au pe nimeni pe lume.

Îmi doresc mămico să știi că eu sunt conștientă de toate sacrificiile pe care le-ai făcut. Știu că nu regreți nimic, că ești mândră de mină și dacă viața te-ar pune din nou în această situație, ai face totul la fel. Mă rog lui Dumnezeu să ma ajute să am șansa să-ţi ofer și eu măcar 1 % din bucuriile pe care le-am am avut datorită ție. Sper să reușesc.

P.S: Te iubesc!

Cu dragoste, fata ta Ramona.”

Sper ca scrisoarea mea să determine și pe alții să le scrie părinților o scrisoare de mulțumire pe pagina de Facebook Mulțumesc Părinților. Sunt sigură că părinții ar fi fericiți să afle că copiii lor n-au uitat de sacrificiile făcute pentru ca ei să aibă o viață bună.

Lasă un răspuns