Știați că avem și noi un Messi în variantă feminină?

În ultima vreme sportul românesc e în cădere liberă. Asta s-a văzut cel mal bine la Jocurile Olimpice din Brazilia, atunci când sportivii noştri au luat doar patru medalii (una de aur prin echipa de spadă, una de argint la tenis la dublu masculin și două medalii de bronz prin echipajul feminin de 8+1 la canotaj și prin halterofilul Gabriel Sîncrăian care apoi a rămas fără medalie fiind acuzat de dopaj).

A fost cea mai săracă ediție a Jocurilor Olimpice din 1952 încoace pentru România. Eu una mă așteptam la așa ceva pentru că urmăresc mult sport și știam că nu mai avem sportivi care au performanțe la cel mai înalt nivel.

Cu toate astea există o sportivă din România care e declarată cea mai bună jucătoare din lume într-un sport de echipă pentru a treia oară. V-ați dat seama despre cine vorbesc? Sunt sigură că mulți stați pe gânduri deoarece noi românii nu știm să ne apreciem adevăratele valori din țara asta. Îi băgam în seamă doar atunci când e prea târziu.

Cristina Neagu în vârstă de 28 de ani a fost declarată cea mai bună handbalistă din lume în 2016 în ancheta realizată de către prestigiosul portal handball-planet.com, pentru al doilea an consecutiv. A mai fost numită cea mai bună jucătoare și în anul 2010, atunci când România a câştigat medalia de bronz la campionatul european. Și atunci Cristina a fost declarată cea mai bună jucătoare.

Ca junioară, Neagu a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare a lumii la Campionatul European de Junioare din Austria din 2005, unde echipa României a câștigat medalia de argint. Cristina a mai câștigat medalia de bronz cu naționala de tineret la Campionatul Mondial de Tineret de la Sherbrooke, Canada din 2006, fiind desemnată din nou „cea mai valoroasă jucătoare a lumii la categoria respectivă. A urmat apoi medalia de bronz la Campionatului European de Junioare de la Izmir din 2007.

Cristina este interul stânga al naţionalei României şi al formaţiei muntenegrene Buducnost Podgorica. Cu echipa din Muntenegru a câştigat în 2015 cel mai preţios trofeu la nivel de cluburi (Liga Campionilor).

Fără ea echipa națională e zero. În 2015 România a câştigat medalia de bronz la campionatul mondial, Cristina fiind declarată cea mai bună jucătoare. În decembrie naționala s-a clasat pe locul 5. În meciul decisiv pentru semifinale cu Danemarca, Cristina nu a mai putut fizic să tragă naționala după ea și asta s-a văzut.

Cei de la portalul handball-planet.com au declarat câştigătoarea în urma unui vot realizat de către un juriu al site-ului format din 20 de jurnalişti şi cititori ai publicaţiei online. În total, 35.459 de persoane şi-au exprimat părerea în cadrul sondajului. Neagu le-a devansat pe norvegiencele Nora Mork şi Heidi Loke.

Nora Mork este inter dreapta, marchează multe goluri, iar Heidi Loke este cel mai bun pivot. În comparație cu ele, Cristina Neagu are un joc complet, se apără foarte bine, marchează multe goluri și dă cele mai genioase pase de gol.

Trebuie sa ne schimbăm mentalitatea, să învățăm să apreciem pe cei care ne fac cinste țării noastre prin performantele lor în străinătate. Știu că handbalul nu se compară cu fotbalul sau tenisul la popularitate, dar e mare lucru să fii cel mai bun din lume într-un sport de echipă.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt contemporană cu Cristina și am posibilitatea să-i urmăresc performanțele sportive.

Lasă un răspuns