Trupa Zdob și Zdub revine pe piața românească cu o nouă noutate muzicală

Trupa Zdob și Zdub revine pe piața românească cu o nouă noutate muzicală.

Pe 24 martie a lansat un nou cântec care se numește ”Ursul”. Piesa este lansată cu ajutorul casei de discuri Media Pro Music cu care colaborat și la lansarea albumului-compilație ”20 de veri”. Albumul ”20 de veri” a fost făcut pentru a marca împlinirea a 20 de ani de activitate a formație

Zdob și Zdub s-a lansat pe piața muzicală din România în anul 1994. Au reușit să găsească calea cea bună spre inima oamenilor iubitori de muzică cu sonorităţi inovative, cu un un crossover muzical original, în care se face simțită prezența intensitatea urbană și spiritul rural.

Muzica cântată de moldoveni sunt o combinație între hardcore și elemente etno, folclorice, hip-hop, drum’n’bass, jungle şi punk, într-un mod unic și captivant.

Dacă te duci la un concert Zdob și Zdub, simți ceva din acea energia specifică spectacolelor rock de mare valoare. O merit deosebit care crează această atmosferă o are solistul Roman Iagupo. Atitudinea lui de showman rebel rezonează perfect publicul.

Trupa Zdob și Zdub au lansat în cei 20 de ani de activitate 8 albume. Au participat într-o serie de proiecte, unul dintre ele fiind Linz Europe Tour 2007-2009 – un proiect cultural european care a întrunit artiști din țările dunărene. Ca rezultat au fost lansate piesa-colaborare dintre Hubert von Goisern, liderul Linz Europe Tour, și Zdob și Zdub, plus un album, numit „Ethnomecanica” (Lavine/Sony Label).

În octombrie 2010 trupa a lansat un album în limba rusă, numit „Beloe Vino/Krasnoe Vino” (din rusă – „Vin alb/Vin roșu”). Albumul conține câteva colaborări, versiunea rusească a unor piese proprii și cover-uri.

În ianuarie 2012 Zdob și Zdub a lansat la casa de discuri germane Asphalt Tango Records, un album în limba engleză, intitulat „Basta Mafia!”. Pentru prima oară formația a colaborat cu un producător străin, Marc Elsner. Albumul a fost înregistrat atât la Chișinău, în „Cuibul Studio”, cât și în Germania, la Headroom Studio. Albumul a fost lansat și într-o variantă românească la Media Pro Music în primăvara anului 2013.

Zdob și Zdub a reprezentat Republica Moldova la concursul muzical Eurovision 2005, unde s-a clasat pe locul 6, și la Eurovision 2011.

Trupa a susținut sute de concerte în peste 30 de țări, a participat la zeci de festivaluri de importanță internațională. A cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park etc.

Lasă un răspuns