Vaccinul anticovid

În zilele astea subiectul cel mai discutat este vaccinul anticovid, dacă să-l facem sau nu. Eu vă spun că o să-l fac fără nicio ezitare deoarece o planetă întreagă îl face, dacă ceilalți au curajul să-l facă, eu de ce nu l-aș face?

Nu înțeleg deloc această reținere față de acest vaccin. Cel mai utilizat argument împotrivă este că vaccinul s-a făcut atât de rapid, niciodată nu s-a dat drumul la vânzare unui vaccin într-un timp atât de scurt. Asta așa e, dar de când tehnologia e atât de avansată, am avut parte de o asemenea pandemie, ca să fie nevoie să se facă un vaccin rapid? Gândiți-vă la răspunsul acestei întrebări înainte să mai afirmați ceva.

România e cea mai sceptică țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește acest vaccin. O fi întâmplător sau nu? Nu e deloc întâmplător, noi mai avem multe traume care se trag din perioada comunismului care conspirațiile împotriva occidentului erau la ordinea zilei. Era bun doar ce era românesc și ceea ce era din Rusia.

Vă propun să gândim logic. Dacă acest vaccin nu ar fi bun, ar face rău oamenilor, de ce îl cumpără americanii, cea puternică și mai democratică țară din lume? Vor și ei să scape  de unele categorii de persoane sau lor i se dă alt tip de vaccin, mult mai bun decât cel primit de țara noastră? Credeți americanii își permit riscul de a păți atâția oameni ceva din cauza unui vaccin? Atât de tâmpiți sunt?  Cred că specialiștii americani din domeniu au făcut o analiză serioasă înainte de aș da acceptul cumpărării vaccinului.

Țări ca Franța, Germania, Anglia, Italia sau Spania credeți că își permit să se joace cu sănătatea populației? Să facă experiențe pe oameni, să vadă dacă  are efect sau nu vaccinul sau ce efecte adverse are? Așa credeți? Despre ce vorbim aici? Nu despre cele mai democratice state membre UE care pentru  ele drepturile omului e literă de lege și nu ar risca viața oamenilor pentru nimic în lume? Gândiți-vă că în aceste state sunt sute de mii de medici care o să se vaccineze. Credeți că își permit riscul ca acești oameni să pățească ceva? Răspunsul cel  logic și cel adevărat este că nu. Niciun stat democratic nu ar face așa ceva.

România e stat membru UE,  va primi același tip de vaccin ca și celelalte țări membre UE, nu are cum sa fie altfel. Dacă marile țări membre UE au aprobat acest vaccin, nu ar trebui să avem nicio reținere să nu-l facem. Am încredere sută la sută că vaccinul e eficient și nu va avea efecte adverse neobișnuite. Hai să-l facem și să scăpăm de pandemia asta.

Lasă un răspuns